BREITLING DC-3 NA PUTU OKO SVIJETAZrakoplov DC-3 HB-IRJ predan je kompaniji American Airlines 1940. godine te ga je najprije koristila američka vojska između 1942. i 1944., prije no što je dan na korištenje komercijalnim avionskim kompanijama. Nakon što ga je obnovila grupa predanih entuzijasta, ovaj zrakoplov sad brani boje Breitlinga te sudjeluje u brojnim zračnim mitinzima.

2017. Breitling će započeti svoju veliku turneju po svijetu na svom DC-3 u nekoliko faza koja će obuhvatiti Europu, Bliski Istok, Indiju, Jugoistočnu Aziju, Sjevernu Amerik. Ova turneja po svijetu započet će u Švicarskoj, tj. Ženevi, u ožujku, a završiti u rujnu na zračnom mitingu Breitling Sion Airshow 2017. Turneja će biti isprekidana brojnim zaustavljanjima, što će omogućiti organiziranje događanja ili sudjelovanje u zračnim mitinzima. Neki sretni putnici imat će priliku sudjelovati u dionici putovanja zrakoplovom.

Breitling je odlučio obilježiti ovaj događaj ograničenom edicijom od 500 komada Navitimera, svog slavnog kronografa namijenjenog korištenju u avijaciji.  Na kućište ovog čeličnog kronografa Navitimer 01 (46 mm) kalibra Manufacture Breitling 01 bit će ugraviran logo Turneje po svijetu Breitling DC-3. No zaljubljenici u ovaj kronograf morat će pričekati do jeseni 2017. da dođu do ovog modela, jer je Breitling odlučio da će ovaj kronograf proputovati svijet na zrakoplovu Breitling DC-3 kako bi taj model uistinu postao dijelom ove pustolovine. Svaki sat bit će dostavljen s certifikatom koji će sadržavati potpis kapetana leta.

Organizirajući turneju po svijetu Breitling DC-3 Breitling je još jednom pokazao odlučnost da svoju strast za avijacijom podijeli sa širokom publikom. Vidimo se u ožujku 2017. prilikom polijetanja.

Komentari

komentar