DIVNA BLAGDANSKA GASTRO BAJKA APETITATrenutak blagdanskog slavlja, obiteljskog bogatog stola na sam Badnjak sve je bliže. Nekako s posebnim emocijama iz godine u godinu čekamo dane koji su pred nama. Veselimo se, s radošću pripremamo prave gastro poslastice ljudima koje volimo. Zagrebački restoran Apetit posebnu pažnju posvećuje upravo blagdanskom stolu. Pri uređenju pomno se bira svaki detalj. Izbor jela također je poseban. Apetit predstavlja pet jela koja će vaši bližnji sigurno zavoljeti.

Hrana diktira razvoj i raspoloženje cijelog blagdanskog druženja. Pripazite da ste napravili meni koji jedu svi, ali opet morate biti maštoviti i pokazati  da ste se potrudili. Iz tradicionalnih namirnica može se napraviti nešto novo i sjajno.  Ako uspijete u tome, naravno, svi će vas pitati za recept. Tako ćete ostati u sjećanju svih koji budu kasnije ta jela pripremali u vlastitom domu.

Za blagdansko predjelo tim Apetita na čelu s cheficom Sanjom Gregorius predlaže školjke rumenku ili lakirku s azijskom salatom. Ovaj naizgled neobičan spoj lagano je predjelo koje će nas okusima odvesti u neke daleke krajeve. Lasagne od crvenog zelja idealno su predjelo za ovo doba godine. Ovu kombinaciju mnogi sigurno nisu probali, a oduševljava na prvu. Tradicionalni bakalar ovog puta Apetit predlaže u škartocu s gorušicom i povrćem. Ova ukusna kombinacija oduševit će i samim izgledom. Za one koji se odluče za mesnu kombinaciju jela, piletina u soli izbor je s kojim ne možemo pogriješiti za blagdanski stol. Kesten kolaču kao prijedlogu deserta razveselit će se ponajviše najmlađi.

Ako želite ostaviti potpuni dojam gostima, blagdanski stol svakako treba dekorirati. „Što se dekoracije samog stola tiče, možete je napraviti s puno elemenata koje možete ubrati u prirodi ili kupiti na placu. Priroda je pojam i početak vaše dekoracije. Kesteni, rogač, sušene naranče, cimet  grane šipka, grane borova …. Uz to kombinirajte malo srebrenih lučica i kugli. Vaš blagdanski stol začas će dobiti neodoljivi izgled!“ – savjetuje Sanja Gregorius i dodaje: „Najbolje je i odrediti gdje će tko sjediti, goste treba izmiješati. U rasporedu sjedenja razdvojiti parove, sjednite ih pored osoba s kojima možda i nisu tako upoznati. Na taj ćete način dobiti efekt novih druženja i komunikacije o novim temama!

Badnjak u Apetitu je poseban. Isto tako u svakom domu ovaj dan može ukućanima dugo ostati u sjećanju. Dobrom energijom, maštom i kreativnošću blagdane možemo pretvoriti u pravu višeosjetilnu bajku. Uživajte uz predložena jela i sve najbolje!

 

 

Komentari

komentar