EUCERIN SPRJEČAVA FOTOSTARENJE KOŽE IZAZVANO SUNCEM



Eucerin zaštita od sunca za lice i tijelo s hijaluronskom kiselinom koja štiti od fotostarenja

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovan suncem, no visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS) također mogu potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. Eucerin fluid za zaštitu od sunca i sprečavanje fotostarenja SPF 30 je svakodnevna zaštita od sunca za sve tipove kože lica. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere1 za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Anti-age krema za sunčanje također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Što je fotostarenje?
Fotostarenje je naziv zaprerano starenje kožeuzrokovano suncem. Procjenjuje se da je 90%preranog starenja kože uzrokovano sunčevim zrakama.

Klinički dokazana stanična zaštita od UV zračenja
Sva energija dolazi od sunca i ono nam donosi mnoge prednosti, od održavanja fotosintetskog života do poticanja stvaranja vitamina D u organizmu. Izlaganje suncu je dobro i poželjno, ali u granicama i odgovorno, a previše izlaganja suncu može biti izrazito štetno, posebice za kožu.

KAKO SUNČEVA SVJETLOST UTJEČE NA KOŽU
Sunčeva svjetlost, posebice UVA i UVB zrake, može izazvati sunčeve opekline, prijevremeno starenje kože, hiperpigmentacije, oštećenje očiju, oslabljen imunološki sustav, fotoalergijske i fototoksične reakcije pa čak i rak kože. Liječnici i dermatolozi sve više upozoravaju na jaku povezanost između učestalosti raka kože i stupnja oštećenja DNK, podsjećajući nas na to da je upravo izlaganje suncu uzrok više od 90% slučajeva raka kože. Opće je poznato da je najbolje liječenje upravo prevencija redovitim korištenjem njege za zaštitu kože od sunca stoga je važno zaštititi kožu tijela prilikom svakog izlaganja UV zrakama čak i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako pogubne.

Većinu učinaka sunca na koži uzrokuju UVB i UVA zrake, a UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez! UV zračenje dolazi u tri oblika, ultraljubičasto A (UVA), ultraljubičasto B (UVB) i ultraljubičasto C (UVC):

-    UVB daje vašoj koži energiju koja je potrebna za stvaranje vitamina D, ali je također odgovorno za sunčane opekline i neposredno oštećenje DNK.
-    UVA također doprinosi oštećenju kože, posebice prijevremenom starenju kože.
-    UVC ne dopire do kože jer ga blokira Zemljina atmosfera.

UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože, tj. fotostarenju. Postoje dvije vrste starenja: intrinzično (poznato i kao kronološko) te ekstrinzično starenje.

Intrinzično starenje je neizbježno i ne može se kontrolirati. Čimbenici koji na njega utječu uključuju pripadnost etničkoj skupini, hormonalne promjene i anatomske varijacije.

S druge strane, ekstrinzično starenje može se kontrolirati. Čimbenici koji na njega utječu uključuju uvjete iz okoliša, lijekove, pušenje i izloženost UV zračenju. Kako bi umanjili
posljedice ekstrinzičnog starenja, koristite zaštitu od sunca na dnevnoj bazi, tijekom cijele godine, izbjegavajte pretjerano izlaganje suncu te se klonite lijekova i pušenja.

Redovitom zaštitom kože od sunca umanjujemo mogućnost nastanka kožnih oštećenja i bolesti povezanih sa štetnim učinkom sunca. Korištenjem krema i losiona za prevenciju i zaštitu kože tijela od štetnog djelovanja UV zračenja čuvate zdravlje i ljepotu kože.

ČIMBENICI KOJI UTJEČU NA IZLOŽENOST UV ZRAKAMA:
• Više od 90 % UV zraka može prodrijeti kroz oblake
• 60 % UV zraka koža prima između 10 i 14 sati
• Godišnja razina izloženosti UV zrakama osoba koje rade u zatvorenim prostorima odgovara 10 % do 20 % izloženosti osoba koje rade na otvorenom
• Sjena može smanjiti izloženost UV zrakama za 50 % ili više
• Pijesak reflektira do 25 % UV zraka
• Na pola metre dubine intenzitet UV zračenja još uvijek odgovara 40 % intenziteta zračenja na površini

Pri odabiru njege za zaštitu tijela od sunca savjetuje se izbor odgovarajućeg faktora zaštite od sunca i nanošenje odgovarajuće količine kreme za sunčanje. Savjetuje se ponavljanje nanošenja kreme za sunčanje svakih nekoliko sati, posebno nakon plivanja i brisanja ručnikom i izbjegavanjem izravnog izlaganja suncu, posebice između 11-15 sati.

Napredna spektralna tehnologija
Sunčeva svjetlost sastoji se od UV svjetlosti, vidljive svjetlosti i infracrvenene svjetlosti. Plavi/ljubičasti dio vidljivog spektra sunčeve svjetlosti ima posebno visok stupanj energije i poznat je pod nazivom visokoenergetska vidljiva svjetlost ili HEV (High Energy Visible) svjetlost.

Poput UVA zraka, HEV svjetlost generira slobodne radikale. Ti slobodni radikali potiču stanice kože da proizvode enzime koji razgrađuju kolagen i elastin, koji daju koži svjež, mladenački izgled. Ovaj proces se često naziva oksidativni stres i to je ono što uzrokuje fotostarenje kože (preuranjeno starenje kože kao rezultat izlaganja suncu).

Uz UVA i UVB zračenje, HEV svjetlost može uzrokovati neujednačenu pigmentaciju kože (često se naziva hiperpigmentacija) i može doprinijeti uvjetima kao što su staračke pjege (također poznate kao sunčane mrlje) i melazma, stanje pigmentacije koje dovodi do sunčevih mrlja često prisutnih kod tamnije kože.

Napredna spektralna tehnologija u proizvodima Eucerin Sun kombinira UVA/UVB filtre za zaštitu od UV zračenja i antioksidans licochalcon A za zaštitu od visokoenergetske dnevne svjetlosti. UVA zaštita premašuje zahtjeve EU.

Gliceretinična kiselina pruža dodatnu zaštitu DNK. Proizvodi iz linije Eucerin Sun posebno su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke koji ublažavaju probleme s kožom.

Sve formule lagane su teksture, pogodne za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana.

Komentari

komentar