INDIJSKI ZAČIN NA FRANCUSKI NAČINU filmu Indijski začin na francuski način Hassan Kadam (Manish Dayal) je kulinarsko čudo iz Indije, čija se obitelj kojoj je na čelu Papa (Om Puri) smjestila u pitomo selo Saint-Antonin-Noble-Val na jugu Francuske. Šarmantno, pitoreskno i elegantno mjesto idealno je za otvaranje indijskog restorana, Maison Mumbai – sve dok se ne umiješa chef Le Saule Pleureur, klasičnog francuskog restorana s Michelinovom zvjezdicom koji vodi Madame Mallory (Oscarom ovjenčana Helen Mirren).
Njeni ledeni protesti protiv novog indijskog restorana tek 100 stopa od njenoga eskaliraju u vatrenu bitku između dva objekta, sve dok Hassanova strast prema francuskoj „visokoj kuhinji“ – i za pomoćnicu Madame Mallory, Margueritu (Charlotte Le Bon) – ne dovedu do kombinacije misteriozno-izvrsnog talenta kojim se stvara čarolija između dviju kultura i Saint-Antonin prožmu okusi koje čak ni Madame Mallory ne može ignorirati. Ona konačno shvati koliko je njen suparnik talentiran kao chef i uzima ga pod svoju zaštitu.
Film Indijski začin na francuski način obiluje okusima, pobjedom nakon egzila, strašću i ljubavlju – prikaz je to sukoba između dvaju svjetova, ali i poriva jednog mladića da pronađe udobnost doma u svakom loncu, gdje god se on nalazio.
DreamWorks Pictures i Reliance Entertainment predstavljaju film Indijski začin na francuski način. Redatelj je za Oscara nominirani Lasse Hallström, a u filmu glume dobitnica Oscara Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal i Charlotte Le Bon. Producenti su dobitnik Oscara Steven Spielberg, za Oscara nominirana Oprah Winfrey i Juliet Blake. Izvršni producenti su Caroline Hewitt, Carla Gardini, Jeff Skoll i Jonathan King. Scenarij je napisao za Oscara nominirani Steven Knight na temelju romana The Hundred-Foot Journey čiji je autor Richard C. Morais.

 

Komentari

komentar