KAZALIŠTE PLANET ART KREĆE S NOVOM SEZONOMPoznato dramsko kazalište Planet Art od listopada kreće s izvedbama svojih popularnih predstava u kazalištu Mala scena. Planet Art u tom razdoblju najavljuje mnoge kvalitetne kazališne sadržaje, a novu sezonu uz glumačke kreacije koje ostavljaju bez daha otvara u subotu 7. listopada komedijom „Velika zvjerka“ koja je do sada izvedena više od 150 puta.
„Velika Zvjerka“ govori o biznisu u Hrvatskoj i tome kako predrasude utječu na našu egzistenciju. U predstavi pratimo tri poslovna čovjeka koji dolaze na poslovni skup u Osijek iz kojega ljudi masovno iseljavaju te tamo pokušavaju dogovoriti posao. Predstava duhovito i istinito uz neočekivane obrate progovara o preprekama s kojima se suočavaju pri tom pokušaju. Komedija autora Rogera Rueffa gledatelje će dočekati duhovitim i zanimljivim dijalozima, a bit će prikazana i 28. listopada u 20 sati.
U subotu 14. listopada na rasporedu je višestruko nagrađivana „Posljednja Freudova seansa“, dinamična i lucidna filozofska rasprava o postojanju Boga između uvjerenog ateista Sigmunda Freuda i preobraćenog vjernika C.S. Lewisa. U ovoj dramatičnoj i napetoj povijesnoj fikciji koja se događa u sam osvit 2. Svjetskog rata imamo priliku zaviriti i u privatne živote i osobne tajne ova dva velika uma koji su oblikovali suvremenu misao.

Legendarne „Stilske vježbe“ koje se izvode već punih 49 godina na rasporedu su u nedjelju 15. i 29. listopada. Vječna studija karaktera i situacija u izvedbi maestralnih Lele Margitić i Pere Kvrgića ne izlazi iz mode, a predstava je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda kao ‘najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom’.

Šarmantna „Ritina škola“, izvedena više od sto puta, govori o znanju i obrazovanju u Hrvatskoj, a na rasporedu je u subotu 21. listopada. Rita je inteligentna, radoznala frizerka koja želi promjenu u životu i upisuje tečaj književnosti. Tamo sreće rezigniranog profesora Pravdana, a taj ih susret oboje mijenja. Duhovita i dirljiva, ova vječna pigmalionska priča postavlja ozbiljna pitanja o znanju i vrijedi li ostati u zemlji u kojoj se ono ne cijeni.

Kazalište Planet Art djeluje pod ravnateljskom palicom glumca Marka Torjanca koji na scenu redovito postavlja tekstove suvremene tematike te pri tome odabire samo najveće svjetske kazališne hitove čije su teme prepoznatljive i u Hrvatskoj. „Kazalište Planet Art već godinama postavlja na scenu predstave koje su među najizvođenijima i najnagrađivanijima u Hrvatskoj. Time se trudimo publici približiti kazalište već 13. godinu zaredom. Sretan  sam jer smo dramsko kazalište uspjeli učiniti privlačnim, potrebnim i posjećenim“, izjavio je osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta Marko Torjanac.

Više informacija potražite na: www.planet-art.hr

Komentari

komentar