LIBIJA, PRIČA O LJUDIMAU petak, 13.3. u 19 sati u klubu Booksa će Mejrema Reuter održati putopisno predavanje naziva Libija, priča o ljudima.
Mejrema Reuter u Libiji je boravila od 2003. do 2007. U Tripoliju je radila kao autorica i voditeljica projekta za British Council kroz medij glazbe i televizije u svrhu razvoja ekološke svijesti mladih. Na internacionalnim školama u Tripoliju predavala je dramu i glazbu, osnovala prvi dječji zbor Desert Stars, i prvu baletnu školu u Libiji, kao i prvi ansambl srednjovjekovne i renesansne glazbe Saltoinalto.
O svojim je tamošnjim iskustvima Mejrema Reuter napisala i knjigu ‘Libija, priča o ljudima’. Zbirka je to svjedočanstava o susretima s različitim narodima koji tamo žive, kako na obali Mediterana, tako i duboko u Sahari gdje je Mejrema učila, istraživala sve što je vidjela, od geoloških čarolija ugaslog vulkana sa tri jezera različitih boja u samom krateru, potpune pomrčine Sunca i Mjeseca do tuareških legendi o Tin Hinan. Mejrema je živjela među ljudima koji poznaju prirodu i žive u, na prvi pogled, nemogućim životnim uvjetima bez vode, medicinske pomoći ili škola.
Mejrema Reuter rođena je i školovala se u  Splitu, a potom je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U hrvatskim kazalištima glumila je par godina, a onda otišla u Afriku na mjesto predavača na Američkom sveučilištu u Kairu gdje je na katedri za teatar predavala glumu, naprednu glumu, analizu teksta i umjetnost teatra. Nakon Egipta nastavila je  rad kao umjetnica, edukator i terapeut u Rimu, Kuvajtu, Bangladešu i Libiji.

Komentari

komentar