MOĆ VITAMINA C KOJU MORATE ISKORISTITIČeste promjene temperatura, stresan i ubrzan tempo života, nedostatak pravilne prehrane i kvalitetnog sna, sve to utječe na vaše zdravlje, kožu i raspoloženje. Često zaboravljamo da samo jedan vitamin može riješiti sve probleme – vitamin C. Osim što je koristan, ovaj najpoznatiji vitamin je i neophodan za organizam jer bez njega se ne mogu obavljati sve tjelesne funkcije. Koliko znate korisnih svojstava vitamina C, a da se ne tiču samo jačanja imuniteta? Ima ih bezbroj, a mi vam donosimo nekoliko njih koje će vam poboljšati svakodnevnu kvalitetu života i pomoći vašoj koži da blista od energije ;)

Ubrzava metabolizam
Žene ovaj podatak sigurno bolje poznaju od muškaraca i baš zato započinju jutro sa svježom limunadom. Naime, vitamin C povećava količinu masti koja se sagorijeva vježbanjem te ih pretvara u energiju. Ukratko – pokrenite se uz pomoć vitamina C!

Poboljšava izgled kože
Vitamin C najbolji je antioksidans koji se prirodno nalazi u koži. Štiti stanice od slobodnih radikala – otpadnih produkata metabolizma koji se nakupljaju u tijelu i utječu na brže starenje kože, te omogućuje prijenos nutrijenata i kisika unutar kože.
Upravo zato je čisti vitamin C jedan od glavnih sastojaka NIVEA Q10plusC Energy noćne kreme protiv bora koja u kombinaciji s koenzimom Q10 pruža vašoj koži intenzivnu hidratizaciju, pospješuje njenu regeneraciju te joj omogućuje da udahne 50% više kisika dok spavate. Zato će vaša koža biti svježa, glatka i blistava ujutro – čak i nakon neprospavane noći.

Pomaže pri regeneraciji kože i štiti ju
Poznat kao svojevrsni lijek, vitamin C regenerira kožu te ju čini mladolikom i svježom. Pospješuje i proizvodnju kolagena koji pomaže pri zarastanju rana i ožiljaka, a zahvaljujući svojstvu djelovanja kao antioksidans štiti vašu kožu i od štetnih UV zraka.

Popravlja raspoloženje
Ovaj svestrani vitamin pozitivno utječe i na vaše raspoloženje tako što regulira razinu šećera u krvi. Razveselite se jednim jednostavnim potezom – popijte limunadu!

Nemojte čekati da vas vaše tijelo upozori na manjak vitamina C, uključite ga u svakodnevni život i iskoristite njegovu moć!

Komentari

komentar