OBILJEŽAVANJE DANA NARCISAUdruga NISMO SAME poziva da se priključite u obilježavanju Dana narcisa, u subotu 23. ožujka 2019. od 10 do 14 sati.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME pokrenula je novu humanitarnu akciju „Nisi sama – ideš s nama!“,  u trajanju od 23. ožujka do 31. svibnja 2019., s ciljem prikupljanja dodatnih novčanih sredstava za naš projekt prijevoza žena na kemoterapiju.

Inicijalna sredstva za projekt, koji je 14. ožujka obilježio godinu dana postojanja, osigurali su putem natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Adris, a potom su održane i dvije velike kampanje tijekom kojih je za pokrivanje troškova prijevoza žena na kemoterapiju od donacija tvrtki i građana prikupljeno gotovo 250 tisuća kuna.

Na pokrivanje troškova projekta do sada je potrošeno 177.546,42 kune, u prosjeku 1504 kune po osobi budući da je uslugu do sada koristilo 118 žena.

Većina korisnica projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ žene su starije životne dobi, uglavnom umirovljenice koje nemaju živućih članova obitelji ili oni žive u drugim gradovima. Neke od naših korisnica žive u staračkim domovima, no imamo i vrlo mladih žena, samohranih majki, žena koje imaju djecu s posebnim potrebama, žena koje osim od maligne bolesti boluju i od nekih drugih bolesti.

 

Komentari

komentar