PRAVEDNIK 2Nakon odličnih kritika i reakcija publike na original iz 2014. g. fanovi i oni koji će to tek postati mogu odahnuti – nastavak akcijskog trilera ove godine stiže u kina! Priča o uroti i osveti s puno akcije i odličnom glumačkom postavom ovog ljeta prikovat će vas za kino sjedala. I to s razlogom.
Dvostruki dobitnik nagrade Oscar® Denzel Washington i redatelj Antoine Fuqua ponovno udružuju snage i donose nam nastavak koji smo čekali četiri godine. Riječ je o filmu „Pravednik 2“ (The Equalizer 2) u kojem Washington ponovno glumi Roberta McCalla, akcijskog junaka i borca za pravdu. Akcijski triler „Pravednik“ bio je najbolje ocijenjeni film s cenzorskom oznakom „R“ u povijesti kompanije Sony Pictures te je nastavak bio očekivan i jedva dočekan. Washington je već tada izrazio svoju zainteresiranost za snimanjem nastavka te mu je ovo prvi filmski nastavak u karijeri!  Da suradnja Washingtona i redatelja Antoinea Fuque uvijek rezultira uspješnim ostvarenjima dokaz je i film „Dan obuke“ iz 2001. kada je Washington osvojio Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

Kao i original film „Pravednik 2“ temeljen je na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi čak glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Osim nje i Denzela Washingtona u filmu glume i Pedro Pascal (serije Game of Thrones, Narcos) te Bill Pullman, koji je glumio i u originalu te mnoge drugi.

Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku „Pravednik 2“ Robert McCall (Denzel Washington) nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć. Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organiziranoj uroti, Pravednik (Denzel Washington) upušta se u osvetu. Tijekom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubojicama a možda čak i sebi ravnima. Ali Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

Film „Pravednik 2“ u domaća kina stiže ovog kolovoza!

Komentari

komentar