PROJEKT “I JA PUTUJEM”Bliži se ljeto, omiljeno doba godine za djecu koja najviše uživaju u praznicima i ljetovanju. Nažalost, za veliki broj obitelji u Hrvatskoj, odlazak na ljetovanje je luksuz koji si ne mogu priuštiti. Kako bi to promijenila, Zaklada Hrvatska za djecu ove je godine osmislila projekt pod nazivom I ja putujem. Njome će za 13 obitelji biti omogućeno ljetovanje na moru ili u unutrašnjosti Lijepe naše, a Zaklada će se potruditi da im na tom putovanju ništa ne nedostaje. Potrebite obitelji s djecom prijavile su se na poziv koji je bio objavljen na službenoj internet stranici Zaklade.

‘’Projekt smo osmislili svjesni činjenice da je uslijed loših materijalnih prilika velik broj obitelji u Hrvatskoj uskraćen za mogućnost kvalitetnog provođenja zajedničkog vremena putovanjem izvan mjesta prebivališta. Također, svjesni ljepote naše Domovine, odlučili smo projektom obuhvatiti obitelji iz cijele Hrvatske te im omogućiti putovanje u odredišta diljem cijele Hrvatske!” – izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu  koja ističe: ‘’Držimo da ćemo tim i sličnim projektima dati svoj doprinos jačanju samopouzdanja kod djece iz socijalno ugroženih obitelji, doprinijeti njihovom ravnopravnijem položaju u odnosu na vršnjake te doprinijeti i zbližavanju obitelji kroz zajedničko stjecanje novih iskustava!”

Obitelji će u periodu od lipnja do rujna boraviti u hotelima: Adriatic tourist resorts, Bluesun hotels&resorts, Falkensteiner, Merlot u Opuzenu, Osijek i Waldinger u Osijeku, hotelu Turist u Varaždinu i Turist hotelu i apartmanskom naselju u Zatonu kraj Zadra. Oni su svoje smještajne kapacitete na bazi polupansiona stavili na raspolaganje obiteljima u trajanju do sedam dana. Putne troškove obiteljima kao i dnevnu potporu u visini 75 kuna po članu obitelji podmiruje Zaklada.

Zaklada Hrvatska za djecu osnovana je od strane Vlade Republike Hrvatske 2008. godine s ciljem promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i odgojnih potreba djece. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj za proteklu godinu iznosila je 20%, dok je prosjek država članica EU iznosio 17,3%. Siromaštvo i s njim povezana diskriminacija te socijalna isključenost najviše pogađaju upravo djecu i mlade. Zaklada Hrvatska za djecu ovom će akcijom pokazati da i mali korak može učiniti nečije srce ispunjenim i velikim te da zajedničkim radom možemo i najugroženijoj djeci ostvariti snove.

 

 

Komentari

komentar