RITINA ŠKOLA U KAZALIŠTU PLANET ARTKazalište Planet Art najavljuje još jedan odličan vikend u Maloj sceni s jednom od najizvođenijih suvremenih komedija. Tako će ove subote, 21. listopada u 20 sati biti odigrana „Ritina škola“, humoristična predstava koja govori o znanju i obrazovanju u Hrvatskoj, a koja je do sada prikazana više od sto puta.

„Ritina škola“ govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko  društvo utječe na znanje i na potrebu za istim. Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje, a Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je barem tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnost.

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi „u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora“, samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Predstava „Ritina škola“ za koju je autor Willy Russell dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine, tijekom studenoga će biti igrana u Osijeku, Slavonskome Brodu i Zagrebu.

Komentari

komentar