ROBERT GALBRAITH: SMRTONOSNO BIJELO„Vidio sam ubijeno dijete… Zadavio ga je, gore kod konja.“
Posjet Billyja, poremećenog mladića koji nahrupi u njegov ured i zatraži pomoć u istraživanju zločina za koji misli da mu je svjedočio kao dijete, duboko uznemiri privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Iako je Billy očito psihički bolestan i ne sjeća se mnogih, konkretnih pojedinosti, nešto u njemu i njegovoj priči doima se iskrenim. Ali prije nego što mu Strike uspije postaviti ijedno pitanje, Billy panično pobjegne.
Nastojeći dokučiti srž Billyjeve priče, Strike i Robin Ellacott – nekad njegova pomoćnica, a sad partnerica u agenciji – kreću vijugavim putem koji ih vodi kroz sporedne londonske uličice u tajnovito unutarnje svetište Parlamenta i lijepu, ali zlokobnu vlastelinsku kuću u engleskom selu.
Tijekom te labirintske istrage, Strikeov život daleko je od jednostavnog: njegova nova slava kao privatnog detektiva znači da više ne može raditi iza kulisa kao nekoć. Osim toga, njegov odnos s bivšom pomoćnicom složeniji je nego ikad – Robin mu je sad neprocjenjiva u poslu, ali njihov privatni odnos je znatno zamršeniji…
Dosad najopširniji roman Roberta Galbraitha, Smrtonosno bijelo u isti je mah napet krimić i uzbudljiv novi nastavak priče o Cormoranu Strikeu i Robin Ellacott.

ROBERT GALBRAITH
je pseudonim J. K. Rowling, autorice uspješnica o Harryju Potteru i Prijevremenih izbora. Tri prethodna romana o detektivu Cormoranu Strikeu, Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla, svi su bili na vrhu nacionalnog i međunarodnog popisa bestselera i prilagođeni za televiziju u produkciji Brontë Film and Television.

Komentari

komentar