SIGURNA IGRA POD SUNCEMIgrati se na suncu jedan je od najvećih dječjih užitaka. Djeca provode više vremena na otvorenom od odraslih: u parku, na bazenu, u vrtu, na plaži… Opasnost od štetnih sunčevih zraka čiji je intenzitet sve jači znači da je nježnoj dječjoj koži potrebna najsigurnija dostupna zaštita. U prvih 18 godina života naša koža upije čak 80% sunčevog zračenja i samo jedna opeklina u djetinjstvu može rezultirati melanomom u odrasloj dobi, jednim od najsmrtonosnijih i najbrže širećih rakova.

BEBE, DJECA I SUNCE
Učinkovita i djelotvorna zaštita od sunca Eucerin SUN Kids posebno je kreirana je za bebe i djecu. Dječja koža je debljine tek jedne petine kože odraslih i izuzetno je osjetljiva, a njena zaštitna funkcija smanjena je, što ju čini posebno osjetljivom na štetne UV zrake.

Tu osjetljivost dodatno pogoršavaju niske razine pigmentacije u koži beba, a koža male djece prepuštena samo vlastitoj prirodnoj zaštiti može početi dobivati opekline već nakon manje od pet minuta pod intenzivnim podnevnim suncem.

Najnovija istraživanja pokazuju da opekline od sunca u djetinjstvu mogu udvostručiti rizik od raka kože. Stoga, redovito nanošenje kreme za sunčanje posebno prilagođene njihovim potrebama od ključne je važnosti za zaštitu i zdravlje dječje kože

BIOLOŠKA STANIČNA ZAŠTITA ZA NJEŽNU DJEČJU KOŽU
Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca.

Njega uključuje naprednu spektralnu tehnologiju koja kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA i UVB filtere te prirodni antioksidans lichochalcon A koji štiti stanice kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Gliciretinična kiselina dokazano poboljšava prirodni proces obnove DNK u koži koja je oštećena UV svjetlošću.

Vodootporna formula ne sadrži mirise, boje i parabene.

Kliničke studije također dokazuju odličnu djelotvornost i podnošljivost Eucerin njege čak i kod djece koja boluju od atopijskog dermatitisa.

Eucerin Sun Kids proizvode možete naći u različitim formatima i veličinama kako bi nanošenje bilo što jednostavnije. Kako bi nanošenje njege za zaštitu od sunca bilo što ugodnije i kako bi dječja igra bila što bezbrižnija, tu je i nova Anti-Stain After Wash tehnologija koja pomaže reducirati mrlje na odjeći.

NEMOJTE ZABORAVITI NA ZAŠTITU; ČAK I ISPOD ODJEĆE
Kako se odgovorno ponašati na suncu, Eucerin savjetuje u pravilima za sigurni boravak na suncu:
-    Bebe ne bi trebale biti izložene suncu jer njihovi prirodni zaštitni mehanizmi još nisu formirani.
-    Djeca bi trebala izbjegavati sunce između 11 i 15 sati kada su njegove zrake najjače jer tada UVA i UVB zrake prolaze mnogo kraćim putem kroz atmosferu zemlje što ih čini značajno intenzivnijima.
-    Čak niti kreme za sunčanje s visokim SPF faktorom ne mogu 100% filtrirati UV zrake koje izazivaju stanična oštećenja u epidermalnim slojevima kože.
-    Djeca na suncu trebaju nositi zaštitnu odjeću i odgovarajuću kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom čak i kad je oblačno.
-    Birati gusto tkanu odjeću koja pokriva što više kože – razmišljajte o pokrivanju vrata, ruku, prsa i nogu.
-    Nositi širokoobodne šešire i sunčane naočale.
-    Djeca svijetle puti, s crvenom kosom ili pjegicama osjetljivija su na opekline jer njihova koža proizvodi manje melanina koji štiti od UV zračenja.
-    Često se preporučuje da se djeca s izraženim madežima na koži zaštite od sunca, jer su neki madeži potencijalno kancerogeni.

KAKO PRAVILNO KORISTITI ZAŠTITU OD SUNCA
Također, istraživanja su pokazala da ljudi obično koriste tek 1/4 količine kreme za sunčanje koja im je ustvari potrebna.

Za nanošenje kreme za sunčanje koristite dlan kao mjeru; jedna mjera je debela linija kreme dužinom vašeg srednjeg prsta. Kao općenito pravilo preporučuje se:
-    Dob 3-5 godina: Jedna i pol mjera za svako od područja prikazanih na slici(2-11). za lice i vrat (1) koristite dvostruku količinu.
-    Dob 6+ godina: Koristite dvije mjere proizvoda za svako područje (1-11)

Idealna rutina uključuje obilno nanošenje kreme za sunčanje na dječju kožu 20 minuta prije izlaganja kako bi koža stigla upiti kremu za sunčanje. Savjetuje se potpuno pokriti lica, uši i vrat, i posebno obratiti pozornost na područja koja se često zaboravljaju, poput koljena, te gornjeg i donjeg dijela stopala. Dermatolozi preporučuju dodavanje još jednog sloja nakon 30 minuta kako bi se osigurala potpuna prekrivenost i zaštita te ponovno nanošenje svaka 2 sata, osobito nakon plivanja, znojenja ili sušenja ručnikom.

Eucerin® njega za zaštitu dječje kože od sunca
Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF30, 150ml
-    pogodan za djecu od 3. mjeseca starosti
-    ne sadrži kemijske zaštitne filtere
-    ne sadrži mirise, boje i parabene
-    pogodan za osjetljivu dječju kožu
-    ekstra vodootporan

Sensitive Protect Kids Mineral losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+, 150ml
-    pogodan za djecu od 3. mjeseca starosti
-    s biološkom staničnom zaštitom
-    ne sadrži mirise, boje i parabene
-    pogodan za osjetljivu dječju kožu
-    ekstra vodootporan

Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF50+, 150ml
-    s biološkom staničnom zaštitom
-    ne sadrži mirise, boje i parabene
-    pogodan za osjetljivu dječju kožu
-    ekstra vodootporan

 

Komentari

komentar