SLUŽBENI SPONZOR VRHUNSKOG RUKOMETNOG DOGAĐAJAVodeći europski proizvođač kućanskih uređaja Gorenje novi je službeni sponzor za Europsko prvenstvo 2018. i 2020.godine. Kao dugogodišnji sponzor rukometnog kluba Gorenje Velenja, ali i regionalni partner za VELUX EHF Ligu prvaka, Gorenje prepoznaje vrijednost sporta i sportskih događaja, osobito rukometa, kao jednog od najpopularnijih dvoranskih sportova.

Franjo Bobinac, predsjednik i glavni izvršni direktor Gorenja rekao je: ”EHF EURO, glavni rukometni događaj, savršeno objedinjuje sve rukometne aktivnosti. S ovim partnerstvom želimo pojačati prepoznatljivost Gorenja kao brenda na ključnim tržištima i pojačati svoju suradnju s poslovnim partnerima.”
Na ždrijebu za muško Europsko rukometno prvenstvo koje će se održati u siječnju 2018. u Hrvatskoj, Gorenje je prvi put predstavljeno kao službeni sponzor prvenstva. U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 23. lipnja održan je ždrijeb 16 reprezentacija koje će se natjecati na predstojećem Europskom prvenstvu.
Izvlačenje su predvodili Predsjednik europskog rukometnog saveza, Michael Wiederer, Predsjednik hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac te Izvršni sportski direktor europskog rukometnog saveza Markus Glaser. Kod izvlačenja pomogli su im neki od najpoznatijih svjetskih rukometaša: Igor Vori (Hrvatska), Kristian Sæverås (Norveška), Gergely Harsányi (Mađarska) i Gašper Marguč (Slovenija) s kojim smo imali prilike razmijeniti koju riječ za našim Gorenje štandom.

Gorenje sponzorska aktivacija
1,800 uzvanika uživo je pratilo izvlačenje parova za predstojeće Europsko rukometno prvenstvo, dok je puno šira publika bila uz male ekrane ili prijenos uživo pratila putem društvenih mreža ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje je također predstavljena i Gorenje sponzorska aktivacija. Brojni posjetitelji imali su prilike sudjelovati u nagradnim natječajima poput ubacivanja rukometne lopte u „gol“ koji se nalazio u Gorenje perilici i sušilici rublja, te osvojiti prigodne nagrade. U nagradnom natječaju okušali su se i neki od predstavnika rukometnih reprezentacija.

Rukomet je jedan od vodećih dvoranskih sportova u Europi te smo izrazito ponosni što smo postali dio ove velike priče.

Komentari

komentar