SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆIKada se 2002. u kinima u SAD-u započeo prikazivati „Spider-Man“ malo tko je mogao pretpostaviti da će upravo taj film zasjesti na tron kada su najgledaniji filmovi te godine u pitanju. Tako je „Spider-Man“ s nešto malo više od 400 milijuna dolara zarade samo u SAD-u iza sebe ostavio filmske gigante kao što su „Gospodar prstenova: Dvije kule“, „Harry Potter i odaja tajni“ te „Ratovi zvijezda: Klonovi napadaju“. Na svjetskim kino blagajnama prvi „Spider-Man“ zaradio je sveukupno 822 milijuna dolara, a i danas se s tim rezultatom drži u vrhu ljestvice najgledanijih filmova ikada. Uslijedila su još dva nastavka – „Spider-Man 2“ iz 2004. godine koji je u svijetu zaradio preko 780 milijuna dolara te „Spider-Man 3“ iz 2006. godine sa svojom svjetskom zaradom od 900 milijuna dolara čime je prva trilogija sveukupno utržila preko dvije i pol milijarde dolara u svijetu i s pravom se smatra jednom od najprofitabilnijih u povijesti.

Spektakularni box-office uspjeh filma „Osvetnici“ (preko 1,5 milijardi dolara zarade na svjetskim kino blagajnama) definitivno je razdoblje u kojem se trenutno nalazimo označio kao desetljeće filmskih super-junaka. Filmovi iz Marvelovog svijeta stripa nizali su se jedni za drugima pa je ovog ljeta tako došao red i na jednog od najpoznatijih i najvoljenijih – Spider-Mana! Ono što će ovaj film činiti posebnim jest taj što će se Spider-Man pridružiti ostatku dobro nam poznatih Marvelovih likova (Iron Manu, Kapetanu Americi, Hulku, Thoru i drugima) – na neki način on je to već učinio u prošlogodišnjem hitu „Kapetan Amerika: Građanski rat“ kada se prvi puta i pojavio na velikom platnu u potpuno novom izdanju.

Mladog Spider-Mana u hitu SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI tumači Tom Holland, a uz njega u filmu nastupaju i Robert Downey Jr. u ulozi Iron Mana, Marisa Tomei kao teta May te Michael Keaton kao glavni negativac „The Vulture“. Ovim putem predstavljamo vam najnoviju kino najavu za ovaj spektakularni ljetni blockbuster kojeg ćemo u domaćim kinima imati priliku vidjeti početkom srpnja.

Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio s Osvetnicima, mladi Peter Parker se vraća kući u kojoj živi s tetom May, a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Tony Stark. Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi super-junak… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Peter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture.

Ljetni filmski blockbuster SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI  u domaća kina stiže početkom srpnja ove godine!

Komentari

komentar