ADRIA ADVENT MARATHONJedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu – 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga.  Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.
Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu.
Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km te utrka građana na 5 km.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju.
Ove godine po prvi puta trčat će se i UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini oko 800 metara sa startom u Adventskom parku. Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina za „utrku šapa“ donirati će se Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama.

Sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

Informacije i prijave za 6. Adria Advent Marathon dostupne su putem internetske stranice: http://clicktag.hr/adria-advent-maraton/

Komentari

komentar