PALAC SIM PALAC TAMPozivamo vas u subotu 21.2. u 11 h u knjižnicu i čitaonicu „Bogdana Ogrizovića“, na Cvjetniom placu, na promociju  slikovnice ‘Palac sim palac Tam’ autorskog tima Silvija Šesto, Davor  Šunk i Ana  Šesto.
Na promociji će vas gostiti i ozbiljno zabavljati cijeli autorski tim, pa vi na kraju odlučujte hoćete li dignuti palac gore.
Bit ćete u mogućnosti objeručke prisvojiti autorske primjerke  slikovnice „Palac Sim i palac Tam“ uz zavidno autorsko popuštanje kunske vrijednosti knjige, te potpise slikovničkih neimara. Uz to, slikovnicu će dopuniti visprena pomagala koju će autorski tim dijeliti palcem i šakom.
“Ova mala priča, ako je dobro „osluhnete“ može vam ponešto reći o toleranciji i posljedicama njenog odsuća. Nepravičnost, neiskrenost i dvostruka mjerila radnje su kao i svake druge radnje, poput pisanja, zidanja, skakanja, tipkanja, rezanja kruha ili letenja avionom. Svaka radnja zbiva se i ide svom rezultatu. Kakav će rezultat biti ovisi o radnji. Život ima nevidljiv papir na kojem su upisane sve naše glazbene dionice ljudstva i baš svako biće na kraju poslušat će zajedničku glazbu koju je samo kreiralo. Vlasnici smo i objektivnih i subjektivnih okolnosti, mogući svoji gospodari, no zadatak nije nimalo lak. Dapače!? Na primjeru jezovitog rasta autoimunih bolesti jasno je kako se mnogi od suverenih gospodara svog ja premeću u vlastite sluge. A lijek je star koliko i svijet i ime mu je tako jednostavno i tako frekventno. Mogli bismo se našaliti i reći kako je i pomalo istrošeno od frekvencije izgovaranja, upotrebe, kontekstuiranja, a više-manje uvijek za potrebe nekog brzog potrošačkog zadovoljstva. Lijek pod nazivom ljubav ne kupuje se u ljekarnama, nema nuspojava i uputa za upotrebu. Voljeti sebe kao što se voli svijet oko sebe, razumije, shvaća i prihvaća najjednostavniji je lijek koji proizvodimo osobno. Dakako, postoje svojevrsni ulazni i izlazni troškovi, no rezulat je zajamčen. I baš taj rezultat koji ne možemo vidjeti, opipati, pojesti, popiti, živjeti u njemu, prodati i mijenjati, mijenja svijet, čini ga boljim. I ne zaboravimo: svijet nije samo puko mjesto, svijet smo mi, naši suvremenici. Koliko će se nas truditi te konce vuči prema svjetlu i suncu, što ćemo više stremiti biti bolji to će i on u potpunom jedinstvu s nama biti bolji. Za zdrav svijet!” Silvija Šesto.

Komentari

komentar