TENISICE KOJE SU PROMIJENILE SVIJET NOGOMETAPovijesna tradicija nogometa i razvoj navijačke kulture rezultirali su jedinstvenim modnim izričajem koji se nastavlja i izvan nogometnih terena. Danas veliki zaljubljenici u nogomet diljem svijeta iskazuju svoju strast prema toj najvažnijoj, neki bi rekli sporednoj, stvari na svijetu čak i kroz svoje modne odabire. Nogomet je sport koji poštuje tradiciju stoga se isto prenosi i na sportsku modu koju svi redovito pratimo.

L’Ascolana je prepoznata kao jedan od brendova s dugom tradicijom koji već više od pet desetljeća ponosno diljem svijeta promiče ljubav i strast prema nogometu. Povijest ovog brenda ispunjena je trudom i kreativnošću slavne obitelji Lazzarini koja je poznata kao izrađivač obuće još od davne 1886. godine. Upravo je ova obitelj zadivila talijansku provinciju Ascoli Piceno, a zatim i cijeli svijet, prvom L’Ascolana cipelom koja je nastala u malenoj tvornici smještenoj duž povijesne ulice Via Salaria u istoimenom gradu. Znanje i trud rezultirali su cipelom koja je postala simbol za ljepotu i vještinu – bila je sofisticirana, nepretenciozna i vječna. Kao i danas, napravljena je od najfinije talijanske kože s ručno postavljenim đonom.

Ovaj legendarni brend najviše se ponosi svojim početcima te činjenicom kako je vrlo brzo postao sinonim za kopačke koje su cijenili nogometni velikani. L’Ascolana kopačke nosila je talijanska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 1962. godine te su u njima igrali Gigi Riva, Dino Zoff, Sandro Mazzola i mnogi drugi veliki igrači koji su uvijek potvrđivali njihovu kvalitetu i udobnost.

S vremenom je i cijeli svijet prepoznao iskrenost i perfekcionizam brenda te počeo cijeniti sofisticiranu izradu s potpisom talijanskih majstora koji svojim radom ističu ljubav prema tradiciji i inovaciji. Danas je L’Ascolana suvremeni brend obuće koji, osim kvalitetnih kopački, nudi različite modele sportskih i elegantnih tenisica koje nose nogometaši i zaljubljenici u nogomet diljem svijeta. Duh brenda je ostao isti kao što je uvijek bio – chique, elegantan i ispunjen umjetničkim radom.

Kolekcija za 2019. godinu inspirirana je talijanskim nogometom te donosi jednostavne modele izrađene od kombinacije glatke i brušene kože, koji vješto spajaju sportski duh i eleganciju modernog muškarca. Off Campo modeli naglašavaju strast prema nogometu što je vidljivog iz samog oblika te dolaze u nekoliko kombinacija boja koje uključuju bijelu, bež, svijetlo smeđu, tamnoplavu te klasičnu crnu. S druge strane, Cassetta  modeli pokazuju kako sportska moda može biti atraktivna te ih možemo pronaći u već navedenim bojama, ali i u zelenoj i crvenoj varijanti koja bi mogla biti favorit cijele kolekcije.

 

Komentari

komentar